Fajn, a jak se vypořádáš s faktem že to z Tiku to teče v pořádku, což bylo prokázáno snifferem? Zkus prosím rozepsat nějaké vysvětlení kdy platí současně že [na příchodu sniffnuto že je to OK, v logu Mikrotiku je to OK, sniffnuto na odchozím směru je to také OK], a současně "je to chyba Tiku".
Kde je tedy potom v Tiku chyba, když na příchjozí pakety reaguje správně, což prokázal sniffer?
(nehledě k tomu že tohle se mi děje per lokalita, mám i terminátor+mikrotik s uptimem 180dnů, a to jen kvůli updatům).
Jinak nevylučuji že Mikrotik může ten jev nějak vydráždit (třeba způsob fragmentace?, v Terminátoru něco přeteče a sesype se to?) a že s jiným zařízením by se nedělo, ale dokud to sniffnuto teče tam i zpět v pořádku, tak si s tím Terminátor a to co je za ním musí poradit.
Tvrdím že pokud by byla "chyba v Tiku", tak budu schopen ve sniffnutém odchozím provozu najít buď absenci dat, nebo vadná data. Prokázal toto někdo?
A pozor, nikdo netrvdí že je to Metronetem - mi to dělá i na jiných providerech a problém bych lokalizoval na něčem co patří CETINu.
Věříš-li že je to Mikrotikem, je snadný způsob jak to prokázat - nech si od Tomáše poslat uložený sniffnutý provoz a řekni nám co Mikrotik odesílá špatně. Na to stačí sniffnout jeden SYN paket zevnitř ven (který na cílovou IP už nedoleze), pár bajtů, žádná složitá analýza. To ti Tomáš určite rád sniffne.
Nakonec Tome můžeš to sem hodit veřejně, jeden sniffnutý SYN zevnitř ven, ať kdokoli kdo si myslí že to Mikrotik na Terminátor špatně odesílá má možnost to zanalyzovat a buď říct kde je chyba (potom ji rád předám na support), nebo ať mlčí navěky. Bude to hozená rukavice pro všechny zastánce teorie "je to Mikrotikem",
Držme se prosím toho že takovéto diagnostiky se dělají snifferem a z něj získanou analýzou tvrdých dat, nikoli statistikami co se komu hryže nebo nehryže. (Když bych se pouštěl do úvah které nejsou postaveny na měkkých datech, aktuálně se mi to neděje na ani jedné ze stovek bondovaných xDSL s Terminátorem. Nebondované aktuálně nemám, oba diskutující zde mají Terminátor nebondovaný. Ale zda je tam souvislost by bylo odvážné dovozovat, byť jistá statistika tam je.)