- Upraveno
liquidcz: Pokud Pardubice, tak na to bez dalšího otevři ticket s providerem, ať je to kdokoli. Přilož tam ten popis co jsi doposud nasbíral, jednak aby bylo jasné že nechceš radit restart routeru, jednak aby se to co nejdříve dostalo na CETIN. Přiložením exportu konfigurace (s hide-sensitive parametrem) nic nepokazíš. (Ne že by byla důležitá, ale urychlí to doputování problému na správný stůl).
@nosek_tomas2004 : Opatři si i traceroute z mikrotiku na nix.cz a potom na default gw pppoe tunelu. A moc prosím tu limitní velikost paketu. (I když poznatek že z některých sítí ano, z některých ne je pro mne nový. O to důležitejší je znát limitní velikost paketu (i na IPv6), tím se vyloučí jedna varianta, třeba ty pakety žere ještě něco jiného než žrávalo ty moje).
IPv6 vs IPv4 bych vysvětlit dokázal, různé sítě na IPv4 už ne. Budu nad tím přemýšlet. Co říká traceroute (oběma směry)?
Restart PPPoE při změne komentáře - ano, to mne také zlobí. Píšu si tam CaseID, které se mnohdy dozvím až při zřízení linky, a kazí mi to potom uptimy.
Downgrade na longterm není důvod se bát (pokud to není hAP lite r1).
Restartování je potřeba rodinu odnaučit - standardně není nic stabilnějšího než CETIN VDSL a pokud se přecijen hryzlo, je potřeba to dořešit s CETINem proč, jinak to budou restartovat do smrti. Panický restart akorát znehodnotí možnost diagnostiky a oddálí řešení.