- Upraveno
Odvedl jsi kus dobré práce, je radost vidět že tu někdo umí udělat něco víc než blábolit o imaginárních chybách verzí.
Pokud jsi nenašel hraniční hodnotu, tak máš malinko jiný problém než jsem původně předpokládal, i když zárodek může být společný (ale to již spekuluji). Navíc AC je Olomouc, tam nedosáhnu.
Nicméně paketožravá hypotéza tam zůstává, byť má paketožravý démon jiné chutě. Začíná se mi rýsovat v hlavě teorie, ale není zralá na publikaci. (Dělá to někomu bez Terminátoru, jen s bridge modemem?)
Hele Tome když už jsi to takhle rozjel, co si sniffnout drát mezi terminátorem a Mikrotikem? Buď mezito switch s portmirroringem, nebo alespoň tool/packet sniffer. (nebo další mikrotik, dva porty do bridge a na něm tool/packet sniffer) Tím definivně potvrdíš že z MK to odchází OK (což si sice myslím, ale tvrdá data jsou tvrdá data). Tím bys mi jakoukoli pochybnost prokázal že pakety jsou sežrány v Terminátoru nebo CETINu (nebo bys to vyloučil, a potom by to bylo na ticket na support Mikrotiku). Ale pokud to teď máš v tom závadném stavu, zkus alespoň teď ten packetsniffer na stávajícím mikrotiku - zapojovat teď cokoli mezi by znamenalo rozbít závadný stav.
Také ten input lze logovat, stejně jako output, tedy můžeš toho pozovat více než jen objem dat.