- Upraveno
Tak jsem z toho docela zmatený
.
Hraniční hodnotu velikosti PINGu na veřejku jsem nenašel . I na paket o velikost 1400 (odeslaný z mobilních dat Vodafone, bez fragmentace) dostanu odpověď (také o velikosti 1400).
Nicméně mě napadlo zkusit ještě něco.
Na NTB, připojeným za telefonem na VF datech, jsem si nainstaloval jakýsi generátor paketů. Když jsem jej pustil na mou IP (na port 80) s rychlostí 1 MB/s, tak jsem na PPPoE interface na RX směru viděl tok opravdu něco okolo 9 Mbit/s. Na základě toho jsem si udělal představu jako "směrem dovnitř je cesta v pořádku, ale po cestě ven je někde problém"
Z toho mě napadla další věc:
Povolil jsem jsi input accept all
ve FW. Na NTB na mobilních datech jsem si rozjel Wireshark a zkusil jít na {V.IPv4}:80
, kde běží webfig.
Ve WireSharku byl vidět HTTP get požadavek, na MikroTikovi bylo vidět, že paket "docestoval". V tuto chvíli to začlo být zajímavé:
Na TX směru PPPoE interfacu najednou "vyskočil" datový tok (na chvíli). Z toho usuzuju, že MK odesílal HTML přihlašovací stránky. Nicméně na NTB do Wiresharku nedorazilo ani ň. Po chvíli NTB pokus zopakoval a stejná situace se zopakovala také.
Z tohoto usuzuju, že mi něco asi "žere" pakety po cestě ode mě do internetu, vyjma pingů z intenetu dovnitř(což mi hlava úplně nebere )
Ping z vnitřních sítí do internetu, nebo na "Remote Address" jsou vždy bez odezvy....
Dneska jsem mluvil s podporou MetroNetu - čekám než se mi ozve technik, takže to zatím v tomto "havarijním" stavu nechávám .
Tak nějak jsem ještě zapomněl @jchudoba odespsat na "Active AC Name" - moc se omlouvám . Posílám tedy teď:
"Active AC Name: PA77B01OLOMST01".
Díky moc všem
PS: O tom bugu s commentem jsem taky nevěděl