soban Takhle to vidím v connections taky. Jeden telefon se připojí na 31.30.69.152:4500, druhý na 31.30.69.153:4500. V okamžiku, kdy zkusím volat ven a na druhé straně to někdo zvedne, tak zvenčí začnou téct data.
Minulý týden jsem zkusil povyměňovat skoro všechno po cestě.
U dodavatele jsem dal nový RB4011 s ROS 6.49.2 - je tam nastaven NAT na veřejku a default firewall. Po cestě jsou dva skoky v 5GHz, jeden nstreme a druhý 802.11. Na klientské straně je RB SXTsqac5 a zase default firewall. Jako wifi po domě jdem postupně vyzkoušel Airgateway, ovislink 5460, hap, Acher C6, Archer AX20, CubeISP... Všechno stejné.
Jediné čeho jsem si ještě všimnul, že na 5GHz AP je RB912 s 2x wifi kartou a ethernetem v bridge a občas je v torch vidět, že data tečou duplicitně do wifi i eth kam by neměla.
Zkusím ještě mezi routery udělat EOIP tunel, protože jinak mě nic nenapadá. Všechno ostatní včetně IPv6 běží v pohodě. Dokonce i ipsec VPN do práce jede bez problémů. Co jsem koukal na connections na hlavním routeru, tak vidím několik telefonů připojených na servery tmobile a u nich jsou napočítané nějaké MB dat, jako že přes to hovory jedou.
Připojení se trasu jako UDP stream - v defaultu je timeout 3min. Zkusil jsem nastavit méně i více, bez pozorovatelného vlivu.