sacnok no jo, jenomže když máš iphone SE 2016 😂 a říkáš tomu iphone 🤔 a ještě od toho chceš věc která funguje řádově měsíce 😒 tak se nemůžeš divit že to nefunguje.

VF + Samsung S series = VoWiFi 😘

hapi to ze mi nefunguje VoWIFI neni o starom modely iPhone ale o iPhone obecne (ziadny iPhone by nefungoval lebo neni kompatibilny s O2 SK)

Este studujem ako to s tym voip vlastne je

Alebo vymen operatora kde to funguje ... (:
      Ten link inde co som ti poslal tak u orange to funguje normalne

googler2 Od koho máš internet? Se zeptej zda neposkytují i VoIP služby.... a za jaké ceny.

nemusis sa chodit vypytovat, ja ti ten voip na prijem volani kludne spravim, a ked nebude vela zbytocnych otazok tak aj zadarmo..

pixall diky, ale ja sa o to radsej pokusim sam a ked nic ine, tak sa aspon nieco priucim. Inymy slovami radsej sa pytam / zistujem ako mam nieco spravit ako by som sa mal len na niekoho pozerat

soban moj isp mema voip

lacosta dik za radu, ak nevyriesim voip, mozno to zvazim

googler2 diky, ale ja sa o to radsej pokusim sam a ked nic ine, tak sa aspon nieco priucim. Inymy slovami radsej sa pytam / zistujem ako mam nieco spravit ako by som sa mal len na niekoho pozerat

to je velmi chvalihodne. ak dojdes na hranicu toho co este dokaze spravit uzivatel a budes potrebovat nieco co uz musi spravit poskytovatel telefonnych sluzieb (voip), tak sa kludne ozvi 😉

pixall aha, mozno narazas na nieco s cim budu v kazdom pripade spojene poplatky (tel cislo apod.) ak k tomu nenajdem free alternativu alebo ak cena toho nebude velmi nizka tak sa na to asi vykaslem a budem telefonovat tak ako doteraz - "v okne" 😃 😃 a zvazim aj vymenu O2

Taky existují GSM zesilovače, hodíš anténu za okno a druhou do bytu kde není signál, ovšem nemám s tím zkušenost.

Prostě najdi si takového VoIP providera kde platíš pouze jak voláš ty (z toho čísla ven) a kde nebudou měsíční poplatky, něco na SK určitě je ne?

soban Ano o GSM repeateroch viem, sice nemam osobnu skusenost ale z toho co som pocul vraj to nie je uplne legalne a ze vraj sa stava aj to ze to relativne vyrazne ubera signal okoliu (susedom), ktori by mohli zbytocne robit problemy. A pocul / cital som este jedno negativum (aj ked si uvedomujem ze to je na polemiku) ze zosilovace tohto typu mozu prinasat potencialne zdravotne rizika.

Su aj SK VOIPy bez pausalnych poplatkov len za volania, Uvidim, zatial to skusim "postavit" sam viac menej zo zvedavosti a ked sa mi to podari budem hladat riesenie ako "obist" alebo minimalizovat poplatky za prenajom cisla apod. a ak sa to podari, tak potom uz iba nastavim presmerovanie prichadzajucich hovorov na O2 na VOIP cislo a volat z VOIP ked budem bez signalu,

Asi niektori z Vas budu argumentovat ze sa neoplati / nie je efektivne z pohladu koncovych cien fungujucich VOIP sluzieb, "vymyslat" a stracat cas nejakym self hostom VoIP, ale mne nevadi to vyskusat. Mozno ked sa do toho pusim tak zistim ze to nepojde alebo je to kravina, ale mozno sa mi to podari relativne zmysluplne rozchodit, uvidime...

googler2 aha, mozno narazas na nieco s cim budu v kazdom pripade spojene poplatky (tel cislo apod.) ak k tomu nenajdem free alternativu alebo ak cena toho nebude velmi nizka tak sa na to asi vykaslem

dam ti to uplne polopate - ako poskytovatel telefonnych sluzieb ti viem spravit SIP konto aj s telefonny cislom na prijem hovorov, ked mam dobru naladu tak aj zadarmo. konto si strcis do mobilu do nejakeho SIP klienta, na to cislo si presmerujes mobil v pripade nedostupnosti, a mas vybavene. akurat ze k tomu zadarmu nemozem aj odpovedat na vela sprievodnych otazok, lebo take zadarmo by ma uz stalo prilis vela. ked chces, posli mi SZ, ked nechces, nechaj tak 😉

Například já na odoriku to taky takto mám....

Jediné co jsem platil tak jednorázové poplatky za zřízení linky a přidělení čísla, v řádu korun.
                    Příjem volání zdarma, žádné měsíční poplatky, pouze když volám já ven tak platím.

Pardon za OT, ale mohol by som sa na túto tému niečo opýtať? Samozrejme, že som som VoWIFI ako také zachytil, ale nikdy som to neriešil. Teraz čítam toto vlákno a chcel by som vedieť, čo VoWIFI pre mňa vlastne znamená. Resp. mám firemný paušál, tak čo to znamená pre môjho zamestnávateľa? V menu som to povolil (iPhone + operátor Orange) a asi to funguje. Teraz keď stiahnem lištu nastavení, tak vidím wificall, ale iba v práci. Doma nie. Je to kvôli kvalite gsm pokrytia? V práci sa mi bežne stáva, že mi príde sms, že sa mi niekto pokúšal dovolať, ale bol som nedostupný. Mám tam také hluché miesto, kde mám zlý signál. Ono to VoWIFI sa prepne len vtedy, keď je slabý gsm signál, alebo ako presne to funguje? Nejaké články som si samozrejme našiel, ale väčšinou sú to len také všeobecné informácie.
                    Ďakujem za príp. vysvetlenie.
                    m

mirmo80 VoWIFI je zapnute stale ked si na wifi a mas tu funkciu zapnutu (nezalezi na kvalite gsm signalu,). Ked ti to nejde doma skus sa pozriet na nastavenia routera - uz tu bolo spomenute, firewall, qos atd...
                      pre tvojho zamestnavatela to neznamena nic - ani vyssie ani nizsie poplatky, vsetko rovnake.

googler2 Technicky mi nevadí, že mi to doma nefunguje, ale zo zvedavosti určite pozriem, čo tomu bráni.
                        Ďakujem

mirmo80 akurat je mozne ze ti vowifi spotrebuje viditelne viac baterky ako ked je vypnuta

mirmo80 Taky řeším proč to nefunguje. Resp. proč to přestalo fungovat.
                          Co jsem vysledoval funkci přes NAT router, telefon Samsung Galaxy a vodafon cz.
                          Telefon na začátku naváže ipsec tunel na server vodafonu. Naváže spojení nejdříve přes UDP port 500 a pak vytvoří tunel přes UDP port 4500. Tam udržuje spojení pomocí keepalive paketů. Vše jede výhradně přes IPV4.
                          V okamžiku navazování spojení se v tunelu zvýší datový tok a telefon vyšle spršku DNS dotazů. problém mám, že spojení se naváže, ale na obou stranách je ticho. Když se volá zvenčí, tak je pravděpodobnost úspěšného spojení tak 25 procent. Jinak to ohlásí účastník nedostupný a pak přijde SMS zmeškaný hovor.
                          Na webu jsme narazil na různé rady, ale nic použitelného.

• vypnout zapnout router / telefon
                          • změnit DNS server na 8.8.8.8
                          • povolit v mikrotiku SIP helper a přidat porty 500, 4500
                            Vodafon má popsáno v nápovědě pouze povolení portů UDP 500,4500 a timeout pro UDP pod 2min.
                            Na jednom místě mi pomohlo vyhodit mikrotik a nahradit tplinkem a v nastavení zaškrtnout ipsec passthrought.

googler2 To co píšeš je samozřejmě nesmysl - VoWifi se aktivuje na dostatečně kvalitní wifi jen když je slabý signál. Některé telefony umožňují zapnout preferenci VoWifi před GSM sítí, ale defaultně to tak rozhodně není.

Jinak WoWiFi je prostě zjednodušeně přenos toho hovoru přes internet a né přes GSM vysílače.
                              U mého telefonu je volba zda upřednostnit WoWiFi a nebo GSM.
                              Výhoda je v tom že když jseš na wifi a není tam GSM signál tak se ti dovolají i ty si zavoláš.

Proč to na některých wifi nefunguje může být způsobeno firewallem aby WoWiFi fungovalo tak musí router splňovat:

Minimální parametry: Aby hovor proběhl v pořádku, musí použitý Wi-Fi router podporovat přenos internetového zabezpečení IP Sec a splňovat následující parametry: IP Protocol Type=ESP 50 a/nebo IP Protocol Type=UDP (Port=500), IP Protocol Type=UDP (Port=4500), nastavení NAT translation time out pod 2 min. Rychlost odesílání musí být alespoň 100 kbit/s pro hlasový hovor a 1Mbit/s pro videohovor.

Pokud ti to doma nefunguje koukni do routeru třeba u TP-Linku na parametry do rozšířeného menu na ALG záložku a tam jsou položky jako: IPSec Pass-through, L2TP Pass-through tak je skoukni...

selic S tímhle jsem se nikdy nesetkal. Je teda pravda, že Vodafone nemám, ale u O2 ani TMO s VoWifi problémy nemám. Mikrotiky nepoužívám a přes ASUSy, TPlinky i pfSense + Unifi mi to vždycky jelo.
                              Co je ten telefon zač přesně? Na takovém A40 VoWifi nikdy nejela dobře, ale na novějších kouscích jako A71, S21 atd. už funguje na jedničku.

📡 Telekomunikace.cz