martyn Přátelé, narozdíl od Ruska žijeme v demokratickém státě, proto se zde může vést tato debata a proto o tom rozhodují lidé, kteří jsme si zvolili (na rozdíl od Ruska, nebo Běloruska).
Já Vás chápu, obhajujete svůj názor na základě svého přesvědčení a zkušenosti, popíšu Vám ale svoji zkušenost.
Mám kamaráda, o 35 let staršího důchodce, před cca 6 měsíci, před našimi parlamentními volbami začal mít najednou pro něj zvláštní názory, které vůbec nekorespondovali s jeho celoživotním politickým přesvědčením. Začal jsem s ním diskutovat, proč tyto názory zastává. Vyplynulo z toho, že je zcela zhrozen našimi politiky, že dělají to a to. Nesleduji politickou situaci neustále, ale popisované to a to se mi zdálo přitažené za vlasy, proto jsem to a to začal hledat a hledat, nikde jsem to však nikde nenašel. Poprosil jsem ho o informaci odkud má tyto informace, poslal mi link na https://cz24.news. To a to se zakládalo na dílčích pravdivých informacích a na 95% LŽI, dalo mi několik dní, než jsem svému kamarádovi všechny ty lži vyvrátil a vysvětlil mu, co je dotyčný web zač. Proč to tak vysvětluji?
Kamarád vůbec netušil, že se dostal na nějaké stránky s pochybným odkazem, prostě mu jednoho dne přišel do emailu, nebo zprávou od kamaráda odkaz....
Kamarád tyto informace vůbec nevyhledával a netušil, že je zpracováván v podstatě tajnou službou nám nepřátelského státu.
Kolik starších lidí nemá takové kamarády, kteří věnují několik dní času jako já jen na to, aby vyvrátili pro ně neškodné lži - neškodné ale jen do toho času, dokud se po Ukrajině nezačnou prohánět tanky?
Navíc celé to bylo strašně nepříjemné, kamarád nebyl z mého počínání vůbec šťastný, jeden z těch webů se odkazuje na druhý a celé to pak vypadá velmi věrohodně, kamarád prostě vůbec nebyl na začátku ochoten připustit, že naletěl, věřím že jsem to podchytil včas, ale věřím, že pokud bych na to přišel později, tak bych ho prostě už nedokázal přesvědčit a v podstatě bych o kamaráda přišel...., protože to co děláme nyní tady - diskutujeme, pak není s lidmi s vymytými mozky možné.