Má odpověď CZ.NICu a lidem co si myslí, že válka je jen počítačová hra.
Vážení,
podle jakého zákonu může právní subjekt vám a jiným jen tak omezit přístup ke svobodným informacím? Protože si to tak někdo rozhodl, přeje? Bez soudu?
Nebo už jsme ve válečném stavu? A nebo už jsme se ocitli v jiném než demokratickém společenství? Něco jsem zaspal? Máme začít porušovat zákony, ústavu? Pak si, ale položme otázku. Kam spěje naše už tak pochroumaná demokracie?
Názory se nedají zrušit tím, že je někdo skryje nebo smaže. Jestli jsou ty názory hloupé, tak proč je skrývat, když je můžeme těm lidem vysvětlit?
Pokud jsou chytré, tak proč je skrývat, když se z nich můžeme poučit?
- Tím, že zrušili nepohodlné weby dali argument jeho přívržencům, že jsou v právu a mají pravdu.
- Smazáním tyto weby neskončí, jen se přesunou jinam a zvýší se jejich sledovanost.
- Tím, že CZ.NIC zrušilo nepohodlné weby u spousty lidí vyvolají falešný pocit, že je po problému, protože nebudou tolik vidět.CZ.NIC je soukromá firma, ale její rozhodnutí bylo učiněno "Po intenzivních konzultacích s bezpečnostními složkami státu a na základě doporučení Vlády České republiky" a jedním z jejich asi devadesáti členů je např. MAFRA, a. s. jejíž majitel je bývalý předseda vlády, takže je otázka nakolik jejich rozhodnutí bylo svobodné.
Chápu, že díky vyostřené situaci hodně lidí vítá cokoli, co by mohlo pomoci proti Rusku, tohle ale fungovat nebude a nikdy fungovat nebude.
Tohle bude Putin naopak vítat, jako výborný argument pro svoje další výpady. Raději budu s Putinovými příznivci diskutovat, než čekat, až mi nečekaně skočí na záda, protože o nich nebudu ani vědět. Mimochodem, přijde mi, že tohle je Putinova strategie doma v Rusku. On chytře dává do poslední chvíle možnost svým oponentům svobodně mluvit než je umlčí navždy. Ví, že je tak může lépe kontrolovat. Jestli si chceme zvýšit šanci na svobodu, musíme být minimálně tak chytří jako on.
Nikdo nesmí být umlčován (jeho názory, pokud nejsou fašistické, nacistické a genocidního obsahu) a už vůbec ne navždy.
Pokud budeme přijímat bez kritického myšlení nařízení autorit pak tento čin popíra veškeré demokratické principy svobody slova. Jednou vám bude svoboda slova chybět, ale už bude pozdě.
Myslíme si, že technologie máme pod kontrolou, ale je to jen zdánlivý klam. Jen zesilujeme dopady technokracie s mediokracií, bohužel, která nám dnes vládne.
Abych to uzavřel, měli by jsme se navzájem poslouchat a argumentovat, ale opravdu ne mazat. A R G U M E N T O V A T. Tento čin jen přispívá k vývoji situace, která se vytvořila před rokem 1938. Je to jen zákon času. A my se ne a ne poučit.
Mě jen přesvědčili, že další doména už nebude v doméně .cz. Důvod, že i mě by vypnuli a ohrozili mou existenci. Chtěl bych jim poděkovat, že ukázali čeho se můžeme ještě dočkat.
Co bude příště?
No, klidné dny budou, pokud my si budeme bránit svou opravdovou svobodu.
Kde jsme všichni byli když ukrajinská AUP bombardovala po dobu 8 let Luhansk a Doněck? Kdy jste nevěděli kdy jeden zratí druhého? Jsou to jiní lidé? Jsou to podlide?
www.donbas.cz
Kde jsme všechni byli když jsme bombardovali Srbsko po dobu 1 1/2 měsíce a zemřelo 4000 civilistů? A už tehdy systém zakázal film Ukradené Kosovo natočené ČT. Kde jsme byli?
Já neschvaluji žádnou válku. Pokud to jde měl by se konflikty řešit mírovou cestou a měli by jsme být MY nápomocni řešit vždy konflikt diplomatickou cestou. Války se vždy těžce zastavovaly.
Vím moc dobře co je válka. Dnes je velmi nebezpečné, jak se daly do pohybu kola válečné propagandy. Někteří hráči odložili virtuální brýle, game - klávesnice a soft pušky a stojí frontu v bojovém bataliónu směr Ukrajina a vláda je v tom chce podpořit a někdo za velkou louží vesele tleská.
Přemýšlejme, tam už nefunguje CTR-Z