- Upraveno
kadlcikales Inak povedane, na koaxialnu siet ak to ma byt aspon na 80% funkcne potrebujes jedneho full time cloveka. Pasivnu optiku spravis raz a nechytas sa toho, len pripajas...proste koaxial neni cesta. Poznam priamo cloveka ktory pre UPC pracuje a ma v sprave 60 tisicove mesto kde su pokryte panelaky a aj niektore ulice s barakmi. Kazdy jeden den na tom nieco riesi. Najhorsie su zarusene spatne smery, odpajat a merat odkial to ide atd...robit vypadky stale. Za mna je to jeden velky nespolahlivy system. Sam som takto spravoval koaxovu siet kde bola len telka - tj klasicka dedinska kablovka. Dedina o 2500 obyvateloch, celkovo asi 12km system. Priemerne som tam bol asi raz za 2 tyzdne...niektore poruchy su na hladanie v jednotkach dni...katastrofa. Som rad ze sa to strhlo dole (bolo to vzduchom) a zostalo po tom iba 4,5 tony bordelu...casto sa musi improvizovat na tych koaxialoch. Casto su pouzite take rozmery kablov, ze na to neexistuju konektory...bud su moc male alebo velke...vypodkladas to srobami, izolackou a neviem ak aby to aspon drzalo...tam kde to bolo v zemi zas zelene koaxialy boli od zeme do rozvadzaca odhnite atd...tie najlepsie casy tomu uz odzvonili, zvacsa to ma tak 25-30 rokov. Rovnako ako pevne linky, doziva to.