psichac kua a tu sa to este neda nikde objednat 🙁
pri takej kvalite tam ma urcite kvalitnejsi backup ako to co dava wave 🙂 tak to mame aj mi pri takychto dlzkach si myslim ze je to uz dolezite bo tie 5 ghz anteny su tam vazne bieda..

Wave PRO má mít stejný zisk antény jako běžny dostupný Wave LR i co se týče 5Ghz backupu, jen s tim rozdílem že má sfp+ a dokáže udajně 2.7Gbit full duplex. Snad se k tomu alespoň přiblíží jedním směrem, třeba Cambium V3000 s tim problém nemá tohle urvat (vzdálenost teď neřeším).

je to stejné, i Wave LR umí u nás 9km s prstem v nose. Sakra, lidi, už si to kupte a někam to namontujte.

psichac Aj chcem 5g disabled ale na Wave nano ani na APcku sa to nedá. Teda nevidím tam možnosť.

Wireless, tam rozkliknut Advanced a pod 60G frekvenciami by si mal mat 5 GHz Backup radio settings a posuvnik Enabled/Disabled.
Rovnako je to na AP aj klientovi.

• tulo replied to this.

psichac Bohuzial nic take tam nie je. Pouzivam WaveAP micro oproti wave Nano v rezime multipoint firmware nova beta v kanali 540mhz na cca 250 metrov len ako test zatial.

Do UISP planovania pribudlo uz zariadenie WAVE PRO, takze uz si vieme odvodit aj tie linkove rychlosti ktore uz teraz davaju logiku.
      2160 MHz - 3200 Mbit
      1080 MHz - 1800Mbit
      540MHz - 900Mbit - toto len predpoklada, zatial tam 540MHz moznost nie je ale dava mi to logiku.

Takze ako bolo uz spomenute Wave Nano a LR to ma umyselne priskrtene ako klientska antena na 1500Mbit. Takze Wave PRO by realne 2Gbit mohlo prenasat, full duplex nie ale to asi nikto nepotrebuje.

je to otázka času. AF60 LR také nemělo full speed, až další firmware přidaly rychlost. Ale celkem to je jedno když max je 1Gbit.

No podľa vzdialenosti, kde to mam zatiaľ nebol dôvod, ale už sa to určite samé preplo, lebo vidím v 5ke prenesených celkom dosť dát. Ja by som to chcel vypnúť práve. Zbytočne mi to zaberá kanál streche.

• gemb replied to this.

tulo tak zabera ako zabera....ked neprenasas ziadne data tak to zas tak nerusi.

Však si to vypni (5Ghz) v nastavení to je

Ja to tam bohužiaľ nevidím....

EDIT: je to tam len v režime ptp ja to používam v setupe ptmp a tam funkcia vypnutia 5GHzr rádia nie je dostupná.

SpeedyGT Jo ta latence na 3.2.0 waveLR proti af60LR není nic moc. Skáče 1-4ms s peaky na 8. To af60Lr drží krásnou čáru. Jsem zvědavý na 3.3.0 jak jsi psal. Aktuálně je ten FW stažený, protože dělal nějakou smyčku

pgb

3.3.0 BETA2 je venku, tam je smycka opravena

mne sa to spravalo rovnako na 3.3.0 BETA2 ako na prvej bete, teda "nejaky problem s STP" predpkladam, latencie v v urcitych intervaloch skakali napr 1ms 20ms atd. Vratil som sa na 3.2.0 a je to zatial ok. Nie je to "rovna ciara" ale je to v norme.
          do 28.10 vecera na 3.2.0, od vtedy na 3.3.0 BETA1 🙁 piatok ci kedy som vratil spat na 3.2.0.

• pgb replied to this.
            • Upraveno

psichac odzkouším to taky ... na ui fóru si na latenci taky někdo stěžoval

• porovnání se summitem před a po výměně waveLr 3.2.0

pgb to je presne co som popisoval ja...robilo to hlavne vo velkej zatazi.

• pgb replied to this.

pgb Pro zajímavost přidám svou zkušenost s AF60-XR: při použití frekvence =< 64800 ping stabilní a nízký, 65880 a výše ping lítá až na 50ms i bez zátěže. Snad to budoucí FW vyřeší...

felix to neni moc dobre, zrovna som to XR chcel objednat, skusit to na 3,5km v prostredi kde aj zalohu viem dat na cistych 80MHz ale ked to tak skace to teda nie...

📡 Telekomunikace.cz