mne tam tiez netecie vela, max 100Mbit, lebo hEX s + eoip + bondig = a nemam cas vymenit to za nieco lepsie, resp. odlabovat do doma ze preco je tomu tak...
Ale vzhladom na vzdialenost som potreboval nejako riesit rozumne prepnutie na backup a toto riesenie mi postacuje.
Nove Wave LR (nano) 60G PTP vs. AF60G LR - Zkušenosti
- Upraveno
AF60 XR - na ubnt store píšu 2,7gbit full duplex, v tes shope píšu šalamúnsky až 2,5gbit..., ale uisp (airlink) kalkulačka mi ukáže 1,3/1,3gbit, kde je pravda?
AF60XR mam nasadeny v rozhodne nie idealnych podmienkach (jedna strana ide cez drevene okenice - utlm podla vlhkosti zhruba 12 az 16 dB oproti normalu), signal je cca -57 dB za dobreho pocasia. Za dobreho pocasia priepusnost cca 1,6 Gbps dokopy up+down.
Co je na jednej strane fajne a na druhej naprd, kedze prevadzka cez SFP+ port zacala po par tyzdnoch od nasadenia robit packetloss a nikto nevie co s tym (ani podpora - ci reklamovat hardware, alebo cakat na dalsi update firmware, alebo co).
A ked sa to namiesto SFP+ pusti cez gigovy LAN port, tak je srdecne jedno, ze radio dokaze ist aj viac.
Do prdele tam. Ja mam spoj z eu store nevybaleny uz rok v sklade dufam ze ma vadne sfp a uz bude pp zaruke.
2 hours ago
Wave PTMP/PTP 3.3.0-RC
- Upraveno
nevim co je myšleno tou alfou když 5 měsíců je dostupná beta která peakuje latencí a to OK není.
RC zdá se vyřešila ty peaky v latenci a asi ještě něco dalšího protože ten spoj (Wave LR) aktuálně mohu velmi lehce a pomocí pouze čtyř tcp spojení saturovat na plné gigo (950Mbit) jednosměrně. Za mě ok.