AF60 XR - na ubnt store píšu 2,7gbit full duplex, v tes shope píšu šalamúnsky až 2,5gbit..., ale uisp (airlink) kalkulačka mi ukáže 1,3/1,3gbit, kde je pravda?

AF60XR mam nasadeny v rozhodne nie idealnych podmienkach (jedna strana ide cez drevene okenice - utlm podla vlhkosti zhruba 12 az 16 dB oproti normalu), signal je cca -57 dB za dobreho pocasia. Za dobreho pocasia priepusnost cca 1,6 Gbps dokopy up+down.
Co je na jednej strane fajne a na druhej naprd, kedze prevadzka cez SFP+ port zacala po par tyzdnoch od nasadenia robit packetloss a nikto nevie co s tym (ani podpora - ci reklamovat hardware, alebo cakat na dalsi update firmware, alebo co).
A ked sa to namiesto SFP+ pusti cez gigovy LAN port, tak je srdecne jedno, ze radio dokaze ist aj viac.

pixall No prave ten problemovy SFP+ port je najvacsia chyba ktora mne brani to nasadit a pise sa o tom mraky. S firmwarom sa zrovna do toho nehrnu.

pixall reklamovat hardware. delaji jsme nekolikrat, ted uz snad vsechny funguji.

jap Cize po reklamaci a asi vymene za novy kus vam to SFP+ funguje uz v poriadku? Ja som mal za to, ze je to proste nedoladene vo FW, taktiez uplne prve kusy sa vracali resp tiez reklamovali kvoli problemom, aj ich tu niekto postoval, zostavali im z toho prazdne paraboly.

• jap replied to this.

jap Aha, mě zlobí jedna strana spoje na 80m komínu (RX Errory na SFP+, jedu na metalice) a stále čekám na funkční FW. Takže nečekat a reklamovat?

• jap replied to this.

gemb presne, dala se pak vestavet af60lr zaric do paraboly z XR a fungovalo to docela pekne :-)

Do prdele tam. Ja mam spoj z eu store nevybaleny uz rok v sklade dufam ze ma vadne sfp a uz bude pp zaruke.

tulo Stejně ho ještě dva roky nevybalíš 🙂 a až na to dojde, metalika jim funguje naštěstí dobře.

2 hours ago
            Wave PTMP/PTP 3.3.0-RC

xrff potvrzuji, testujeme to už nějaký čas na alfe a je to ok

nevim co je myšleno tou alfou když 5 měsíců je dostupná beta která peakuje latencí a to OK není.

RC zdá se vyřešila ty peaky v latenci a asi ještě něco dalšího protože ten spoj (Wave LR) aktuálně mohu velmi lehce a pomocí pouze čtyř tcp spojení saturovat na plné gigo (950Mbit) jednosměrně. Za mě ok.

Paráda taky zkusím.

potvrzuju, jede pekne.

takže před 5 měsíci. Jak před pěti měsícová verze souvisí s den starou RC? Obzvlášť když bety, tedy verze po alfa verzí, nejsou OK.

pixall Mohu se zeptat prosimte na detaily toho 60g prez dreveny okenice? Zvazuju taktéž ze to testnu. Klasika kostel, okenice pod uhlem 45 stupňů drevo tak centimetrove. Aktuálně prez to jede alfoplus17ghz a chybí mu 10dB. Ty to mas prosimte na jakou vzdálenost?

📡 Telekomunikace.cz