- Upraveno
selic Hele já ti nevím, ale vždycky když pozoruju SPOT, tak když v Německu fouká, je cena proklatě nízko. Vždycky když nefouká, vystřelí do závratných výšin... Přitom cena povolenky je pořád stejná, v podstatě se vrátila na úroveň roku 2021. A co se týče CZ a forníků, tak asi lidi, co věří na placatou zemi, budou mít pocit, že se ten vítr, co fouká přes celý Německo, přesně na hranicích s CZ zastaví, ale podle mě tací, co ovládli přírodopis na prvním stupni ZŠ, vědí, že vítr moc hranice neuznává...
Dokonce i vědci z AV to zkoumali, studie pro nevěřící placatozemce případně k dispozici zde: https://www.ufa.cas.cz/DATA/vetrna-energie/Potencial_vetrne_energie_2020.pdf
V bodě 5. Shrnutí a závěr se píše: "Energetický potenciál větru je značný. Není sice z lidské perspektivy prakticky neomezený, jako je tomu v případě přímé energie slunečního záření či pokročilých forem využití energie
jaderných reakcí. Je však natolik velký, že může teoreticky pokrýt veškerou, nebo přinejmenším
rozhodující část našich energetických potřeb, a to nejen v měřítku celé planety a lidstva, ale i v
rámci omezeného prostoru České republiky, jejích obyvatel a ekonomiky.
P.S. ještě jsem koukal na Windy a vypadá to, že jsou i dny, kdy tu ve 100m výšce fouká i víc, než u sousedů v Germánii.... "