darklogic Já vím, že pro tebe je vstřebatelnější mlčet 🙂) Mimo to jsem si samožřejmě například stavěl a stavím a lítám s dronama a RC modelama, postavil jsem nějaké UPS založené baterkách všeho druhu, napřed na 18650 článcích na které jsem montoval balancery (v době, kdy to ostatní viděli maximálně v rozebrané baterce od notesu), podom s Li-Ion packama a vlastní diagnostikou, s Li-Po, nakonec i s LiFePo, prošlo mi rukama počítám tak 300 různých druhů baterek, packů a pod., od 4 voltů až po 48V 200Ah, 800 amperové packy do koloběžek, bugin a kol. Dokonce jsem si hrál jednu dobu i s vysokokapacitními kondenzátory.. Vcelku dlouho jsem se bavil s kamarádem, který stavěl elektroautobusy pro Mosku a jiné města v RF a problematiku mám vcelku v malíku a ten mi to prostě řekl.. S batekou můžeš dělat co chceš, ale po 5 letech začne chceš nechceš docházet k chemickým prpcesům na iontové membráně a ty jsou nevratné. Teplota, cyklování, udržování optmálních podmínek udrží parametry max o 30 procent déle.
Ano hybrida jsem si koupil protože jsem v tom viděl obrovský potenciál, ten Byl dokonce ještě NiMH, který v tom je, ale skončil jsem cca v roce 2016 s tím, že dokud se do aut nedostanou nové technologie akumulátorů, nepřišel čas. Cesta Li-ion článků je slepá.. Ono když vám před očima pšoukne modul 24V 50Ah změníte hodně rychle názory.. Když v tom zůstanete po nehodě, máte to i s kremací.
Takže tolik.. Game changer budou SSB na základě kovů alkalických zemin a pevnou membránou místo gelové polymerové. Bohužel to bude trvat..