Kolobok spalovakov su v obehu stovky milionov, ja za svoj zivot som nezazil pripad samovznietenia spalovaku a zhorenia cloveka v nom na popol.
Hladal som taketo pripady, ze zhorel clovek v spalovacom aute na popol v aute, ktore sa samo vznietilo. Nenasiel som jediny clanok. Tak vas poprosim poslat mi taky nejaky.
Naopak viem vam poslat minimalne jedno upalenie cloveka v elektrickom aute kazdy mesiac.
Ak tu pisete, ze to robia media, nejaky hype, tak je to samozrejme blbost. Elektricke auta su novou agendou, ktora je nasilne regulaciami pretlacana a media su naopak platene, alebo ich majitelia maju za ciel propagovat elektroauta. Preto clankov o pozitivach elektroaut su tisice, o negativach skoro ziadne.
Clankov o zlych spalovakoch su tisice.
Elektricke auto nie je len o ekologii, ta uplne straca vyznam pri jeho vyrobe, tazeni a zahoreni a samozrejme aj recyklaci, kedy posledne mesiace vyhoreli minimalne 2 velke recyklacne centra.
Ked sa pokazi elektroauto po zaruke, neviem komu a kto ho bude vediet opravit. Mne viaceri automechanici nevedeli najst zly parkovaci senzor a vymenit ho. Tych kablov a elektroniky v elektrickych autach je nasobne viac, a samozrejme aj nahradne diely su podstatne drahsie.
Co sa tyka BYD aut, ich poziarov a poziarov blade bateri je mnoho. Horia aj Lifepo4 ako som posielal vyssie videa. Staci len zadat do youtubue, alebo duckduckgo a najdete mnozstvo horeni byd blade baterii:
A na zaver. Nie som odporca baterii a elektromobility, ale po prestudovani li-ion problematiky mam obavy hlavne o svoju rodinu a aj ludi v okoli. Ak by bola bezpecnejsia technologia, nech sa pretlaca, bez tolkych kamier a sledovania, nieco ako nejake spalovaky a samozrjeme mechanicke klucky, aby clovek neuviazol a nezhorel vnutri, co je caste pri elektroautach. Aktualne ta doba nie je a pouzivanie tychto baterii v domoch, autach je podla mna velmi nezodpovedne a nebezpecne. Kupujte si auta ake chcete, ale som odporca aby niekto ako za komunistov zakazoval spalovacie auta. Nech trh rozhodne a ludia, co chcu.