• Události
  • Vigvam 22. ledna 2025 / Setkání ISPíků u Kolína se CyberTruckem

byznys plán to bude zjevně docela dobrý, podle diskuze s ním, má na leden každý týden jednu akci...ale to také může být dvouhodinové stání na Praze 1 s reklamou za pár tisíc, jako když to tam naposledy odvezli na odtahovce a nevešli se do Prašné Brány
Každopádně jsem hodně zvědav, také proto jsem to bral ;-))) kdo chce to vidět a osahat i uvnitř, případně projet, tak levnější ukázka asi už nikde nebude ;-) těším se na všechny
hlavně ubytko pozor už mám poslední pokoje !! večer jako obvykle pokec bowling, žádné akčnosti, prostě jako vždy parádní pokec a relax po Vánocích.
Rád Vás všechny uvidím a večer už bude čas i popovídat ;-)

okoun Nevím, možná jedině že by spolupracovali, na boku byl nápis cybertruck.cz a tak jsem ho pak kontaktoval ;-) přišlo mi to zajímavé zkusit na akci....to jsem ještě netušil, že to bude dost peněz, ale zase když se našli sponzoři na polepy a zalatí polovinu, tak už platím jen 25tis a to se dá ;-) jak jsem říkal, tak holt letos nebudu mít 50tis jako obvykle ale jen 20tis...když všichni přijdou, tak z té akce pak žiju celý rok. minule jsem tam nasmlouval školení do července ;-))

Můžu si z toho dobít své EV? 😊

předpokládám, že to umí ;-))

darklogic tak to rád slyším ale podle té diskuse tady to vidím spíše na převahu skeptiků 🙁

okoun Kde jsou tady skeptici, v téhle diskuzi snad každý jede EV /kromě mě, stále se nevejdu do ničeho menšího než Sharan ;-)))) a to možná zase potáhnu vlek ;-)) snad příští rok třeba Buzz v 4x4 když už ho budou opravdu prodávat ;-)/
        Jinak s wallboxem zklamu, pán má malý příkon na místě, je rád, že uživí všechna tepelná čerpadla, takže kdyby byla akce v létě, byla by rezerva, ale nyní v zimě asi ne. Minule jen Vigvam měl nějaké 20kW dmychadlo jako pomoc pro 10kW čerpadlo...a to nevím, jestli bylo v tepelném výkonu nebo příkonu...a k tomu barák
        Zatím mám slíbenou alespoň 16A zásuvku 400V pro CyberTrucka...i když to asi nebude na ty popojížďky nutné ;-)

darklogic JJ potvrzuju, jen taky ty ceny....to je jediné, co mě nyní zklamává na EV věci...Buď budu trčet cestou 5hodin u každého LIDLu nebo pojedu hezky na nejbližší McDonald ale za 19,90 kWh ;-(
          Za 14dní s EV průměrná cena 6,49/km...a doma nabíjím jen z poloviny, protože tu druhou polovinu jsem někde v Brně nebo Ostravě

Ale holt každá sranda něco stojí ;-)

krystofklima Za 14dní s EV průměrná cena 6,49/km.

A to se vyplatí...

krystofklima Ale holt každá sranda něco stojí ;-)

Takže EV je taková sranda, hračk pro každého...

krystofklima Buď budu trčet cestou 5hodin u každého LIDLu nebo pojedu hezky na nejbližší McDonald ale za 19,90 kWh ;-(
            Za 14dní s EV průměrná cena 6,49/km

To má být co za vesmír? Rychlonabíječky PRE, ČEZ, E.ON, Ionity atd jsou na každém kroku. S dobrým tarifem se dá dostat na cenu kolem Kč 10,- / kWh. Tzn. s průměrnou spotřebou 20 kWh / 100 km to dělá dvě kačky na kilometr. Jakej lídl s mekdonaldem? Co je to za šašci? 🤡

iTomB no jo, pokud máš vlastní FVE, dobře postavený barák, nějakou super smlouvu a jezdíš kolem komína, tak samozřejmě Ti vyjde jiný mix než mně. Který ráno sedne do auta v 6.00 aby byl v 10h nejpozději na školení v Uherském Hradišti. A jakákoli zastávka Tě zase hodí o další hodinu v čase, takže si ji nemůžeš dovolit /nebudu kvůli tomu vstávat ještě ve 04.00/ a den dříve nepojedu, zákazník nezaplatí hotel navíc jeden den a navíc v ten den je jiný zákazník na druhém konci republiky, jako byly nyní Klatovy čvrtek a Vyškov pátek ;-)
              a HyperChargery jsou super, tam je to dobré, jen musí být volno, což bývá, jen ta cena 19,90 nebo ještě hůř Ionity v Lovosicích 23CZK
              S průměrnou spotřebou je to hezké, třeba ten půjčený Buzz na 14dní spotřeba okolo 22kWh...jenže baterka max 77kWh což je proklatě málo, ani 100kWh by nebyla dost při té spotřebě.
              Zlatý hřeb byla cesta z Pradědu domů, přes Pardubice, tam zapřáhnout vlek, vyložit stožár v Mladé Boleslavi, odtamtud do Žatce, vyložit druhý větší stožár a odtamtud domů...cesta dieselem na cca 7.5hod se zastávkami na oběd, večeři 9.5 ať nežeru....vyjel jsem v 10:30 a byl doma 03:00...v PCE ještě dojezd 210km, v Bolce už dojezd 10km a to po 109km...ale pravda vlek prostě žere....https://mapy.cz/s/nocorupeha
              A není to žádné pomlouvání, prostě jen osobní zkušenost

zdeneksvarc Rychlonabíječky právě zmiňuju, na každém MC je nejrychlejší HyperCharger ČEZ bývá i 350kW
                ale cena 19,90 s aplikací a rychlým tarifem.
                Ionity má většinou 250kW dobíjení, super, rychlé, ale ty chtějí 23CZK při platbě kartou.
                nabití i tak u 77kWh baterie trvá 40-50min a to jen do 80% jelikož od 50% to už jde hodně pomalu
                takže ve výsledku, abys furt nestál, tak raději dobiješ do 50% a zase jedeš a pak dobiješ zase do 50% ;-) což je vlastně dojezd 200km....pravda, ten nový Buzz bude mít baterii 100kW což je lepší, ale stejně budeme muset zase delší čas čekat do těch 50% ...ale je pravda, že ve výsledku bude i vyšší dojezd ;-) pro mě by byl ideál někde okolo 200kW baterie a spotřeby 10-15kW ;-))))))))))
                Zítra jedu do Sobranců 860km....a Touranem minulý týden jsem jezdil okolo 5.9 - 6.1L/100km protože v zimě není ani klima, takže 1,96CZK/km iTomB ;-)
                A to samozřejmě s EV člověk jede i po dálnici 90kmh aby se vešel do co nejdelšího dojezdu...ne že bych při téhle spotřebě jezdil extra rychle, ale 110-120 to je ;-) při 90kmh jsem naposledy jel za 4.8L/100km což se rovná 1,62CZK/km

krystofklima a otázka: je to myslíš dobrý nápad dělat školení a konference v nějakém UH, které je skoro u hranic ČR?
                  Myslím, že tady je jasně vidět ta nevýhoda, ale to už jsem říkal i když jsem jezdil s naftou, prostě za mě je to jalově propálená energie jen pro co? stojí to za to? je tam nějaká nadměrná pozitivní energie? 🙂

krystofklima

Kryštofe, vy jste jiný EV svět asi ten reálný. Tady se jezdí km v EV za 0,50 Kč a Vy jezdíte za 6,49,- Kč.
                    Ale děkuji za reálné vyhodnocení EV od uživatele EV co nemá FVO a jezdí od hranice k hranici.

📡 Telekomunikace.cz