Na T-Mobile jsme poslali výpověď, už se to nedalo.

• cmgn replied to this.

ef za mě je nejlepší dohoda stejně s CDT

Tak to máme zase, trasa z Berouna na Prahu ve velkém PLku, jak tahle společnost chce jako provozovat optickou síť

Neboj, oni si funkčnost sítě pro své koncové zákazníky ohlídají. Serou jen na nás parazity…

miract to nevím protože jak oni ví, že jste ISP a ne klasická firma, která chce okruh na svoji pobočku?

• gemb replied to this.

okoun jasne bezne si nejaka fabrika bude robit 10 a viac Gbit okruhy....vedia o vsetkom....

Tak tak, stejně jako Vodafone.....

gemb ? tady vůbec nejde o nějaké 10Gb okruhy tady jde o 1Gb okruhy prostě tragedie

• cmgn replied to this.

okoun proč jsi stále u TMCZ a nevezmeš něco lepšího?

Klidně mi napiš PM, kde to je a můžeme domluvit spolupráci. Já zas výměnou budu chtít housing nějakých RR spojů na tvých sitech pro B2B linky. :-) - koncáci mě nezajímají jinde než na optice :-)

cmgn v prdélkách si právě moc nemůžeš vybírat koho si vezmeš a nebo máš cenu o 3000 za měsíc více 🙁

• cmgn replied to this.

okoun všechno se dá řešit. Slovo nejde neznám. Maximálně neumím. Ale nejde, to prostě nee :-) jestli se o tom chces pobavit, klidně napiš.

cmgn Slovo nejde neznám.

Já tě chytnu na to slovo. Neumíš poslat, co slíbíš...

• cmgn replied to this.

cmgn jasně neumí sehnat za slušnou cenu, poptával jsem vodafone, cetin, všechno drahotka, jsou to malé okruhy protože naše síť je hodně roztříštěná a nemůžeme to řešit jednou tlustou lajnou kde by se dala handlovat cena 🙂

• cmgn replied to this.

miract jo, to máš recht. Jsou v autě tam co před tydnem. Zítra jde kolegyně na postu, zaridim. Prosím, pro jistotu, pošli mi ještě dopo sms, ať na to nezapomenem ;-)

okoun ok. Ruka byla podána 2x, potřetí se snažit nebudu :-)

Jak jsem psal výš, my zas chceme spolupracovat na housingu RR spojů. Tzn. tím pádem i na transportní konektivitě a jelikož mám trošku víc služeb, není až takový problém přidat do toho ty tvoje….

Ale v pohodě hele. Než takhle někoho ukecavat, to si radši domluvim 2-3 POPy ve městech, co mě zajímají a strelim si tam konekt z ČDT / Dialu….

o rok později

Ahoj, neřešil někdo podobný problém?

Kamarádovi jsem šel včera přepnout ZyXEL 💩 VDSL modem do bridge a za to píchnout MikroTika. DSL se navázalo, PPPoE už ale ne. Myslel jsem si, že jsem něco podělal, ale konfigurace modemu i Tiku byla OK. Strčil jsem tam rezervní ASUS VDSL modem, který se spojil na DSL, ale PPPoE taktéž nic 😃 pomohlo až když jsem na tom ASUSu natvrdo naklonoval MAC adresu toho ZyXELu, pak se to rozeběhlo.

Chtěl jsem se tedy zeptat - je toto normální chování u T-M? U O2 na druhé přípojce s tím nemám žádný problém. Jediný rozdíl tam je, že O2 je na RČ a T-M na IČO. Typky na infolince zněly, jako že ani neví, co to je nějaké DSL.

Děkuji. :-)

Mám dojem že mi kdysi technik od Cetinu říkal něco o nutném timeoutu, tedy nechat to delší dobu (10 minut?) vypnuté, Cetin pak "zapomene" původní MAC a pak až zapojit to nové. Ale co je na tom pravdy ... nevím.

svestka Tak to by mě nenapadlo, děkuji.
                        Zkusím to někdy nastavit a otestovat. 10 minut jsem nikdy nečekal, jsem byl netrpělivý 😃

📡 Telekomunikace.cz