Optika na vesnici
Akože pre mna je to fascinujúce..ja som za.. treba kopať kde sa dá. Len nejak mi to finančne nevychádza respektíve neviem ako si dovoliť nainvestovať 50-60tisic eur do obce s pár domami a potom čakať roky na splatenie...uuuf. Možno som začal neskoro a nemáme dostatočné finančné krytie.
Robia tu teraz okolo nás optiku, prepojovaciu trasu na BTSku mobilného operátora. Ťahá sa to rok a pol, sme účastníkom konania, takže vidím čo sa deje... sú to neuveriteľné výdavky na pretlaky, povolenia..železnice, dialnice, dohadovanie sa s desiatkami vlastníkov...min 3x už bola skoro bitka na mieste keď majitelia pozemkov volali hliadku...mimo to, rieši to asi 5 firiem...a to je posratá trasa asi 4 km....
midnight_man to čo sa tu píše je fascinujúce ale zároveň je to ukážka toho, že v takomto zložení sa to ideálne celé začne a skončí po dvoch rokoch a firma ktorá do toho ide spraví jednu či dve dediny....aj to som asi optimista....proste vychádzam z toho čo tu robí Telekom a nevidím to tak pekne. Ale popri tomto potom ani nieje snáď čas na montáže či servis existujúcich klientov...
Hapi je to lokalita tří vesnic.
- Upraveno
Gemp, máme hotový tři vesnice a čtyři rozdělaný. Pro inspiraci nabízím k nahlédnutí náš GIS.
Optika.helapc.cz
Neřešte Holice.
- Upraveno
Je to Netstork od Globema. Mám to dlouho a za alianční ceny. Není to jen tenhle Web client, hlavní je nástroj na evidenci a plánování. Nově k tomu maj i vyjadrovacky, ty jsou na té stránce vlevo nahoře. Vyšší desítky tisíc, dle mě.
Jsem zas tolik nerek.
Když jsme u toho chlapcům co byli v Sendražicích montovat loni o vánocích sousedovy Wifi jsem říkal že se na jaře plánuje přez půl obce chodník (rekonstrukce) aby to řekly na firmě , mohlo se něco udělat
- Upraveno
Pro honzam: Ano pod D11 máme hotovo, chybí jen protlak pod státovkou. Plán je na zítra.
Pro bigj: Ano, chodníky jsou ideální pro řešení optiky. Ke mě se informace nikdy nedostala, jen když nás lidi viděli v Nedělištích tak volali a psali, že starosta v Sendražicích s tím taky souhlasí. Potvrzuje to jen to proč jsem to vlákno začal. Je to supr marketing. Bohužel jsem po tom víkendovém snažení, kapánek vyždímaný.
Pridam to sem, ale muzese hodit vsem https://www.millsltd.com/default/fispy-microduct-fault-identifier.html
Jak to funguje?
Máme 5mm sondu, která se dá zafouknout a pak hledat lokátorem.
Přesně jak píšou kluci. Kaeser jedině u výrobce taky máme M17. Raketu jsem měl 55 a teď mám 67mm.
Rozdíl v úderu je markantní. Reguláror u M17 nemám.