midnight_man Wave LR jo, nano je na trpeliveho ladice, hlavne leva prava. Skoda ze se na nano neda ten velky drzak dokoupit.

Nemáte náhodou niekto v ceste 60GHz vedenie 22kV? Je to veľký problém? Plánujem nasadiť Wave-LR ale priamo vo výhľade idu 3 linky 22kV

Ďakujem

• krb replied to this.

wolf14 Mame AF60LR skrz draty 400kV a vyjma chybejicich cca 5dB nepozoruji nic spatne.

Už se mi tam asi přes 4 firmwary podařila dostat verze 3.3.0, ale když to chci přepnout s PTMP na PTP, tak dostanu hlášku: "Generic Error Something went wrong. Please share support file with Ubiquiti team". Dělám někde chybu?

Edit: Tak to vypadá, že to neuloží žádnou změnu v nastavení. Pomůže reset do defaltu?

První co bych automaticky vyzkoušel je factory / default reset a pak uvidís.

To jsem zkusil a pomohlo, bylo to potřeba na dvou jednotkách ze 4. Další dvě jednotky pro změnu umřely úplně. Chvíli na ně šel Ping na 192.168.1.20 a potom to umřelo úplně. Tak nevím, jestli to mám hodit do popelnice…

• pgb replied to this.

miract nemáš tam dhcp server? Některé ubnt jednotky v rámci defaultu mají nastavený dhcp client + fallback. Neřeknu ti od jaké verze fw a kdy se to tak přesně chová ale zkus se podívat na leases

Ne, DHCP tam určitě není. Ani nemají podle nmapu otevřeny žádný port, tak předpokládám, ze to bude v nějakém revolvery módu…

Zitra jdu na místo a budu zkoušet.
        Můžu tam tím tftp nahrát rovnou poslední firmware 3.3.0? Jakého sw pro tftp pro widle používáte?

vecino Tuto verzi nedávejte kdo máte management ve VLAN. Udělá to smyčku a schodí to celý switch. Ani následný downgrade na 2.9.0 nepomohl.

honzam to delala 3.3.0beta, v novejsi 3.3.0beta2 uz to opravili.

jap Nahrával jsem beta2 viz odkaz výše a dělá to taky

Jak jsem zjistil, tak lék na ubnt je reset do defaultu. Zkoušel jsi?

miract Ano. Z 3.3.0beta2 jsem udělal downgrade na 3.2.0 - nepomohlo, pořád se to chovalo jako smyčka. Reset a znovunastavení s 3.2.0 nepomohlo. Pomohl az downgrade na 3.1.6, pak reset. Konfigurace a následný upgrade na 3.2.0

Nasadili jsme spoj Wave LR a neustále ten spoj v klidu vykazuje létající latence 0 - 30 ms?

Je to normální stav? Díky

centr v obecné rovině to normální rozhodně není, nicméně takhle se waveLr evidentně někdy chová a to vícero lidem - viz můj předchozí post pgb , taky to dělalo @gemb a na ubnt fóru najdeš taky lidi jak si na latence stěžují

centr aktualne je to "normalny" stav ktory robi WaveLR aj Wave Nano. Ocakavam nejaky fix v podobe FW. V pripade vysokej zataze, ze by doslo k skoro zahlteniu by som to chapal ale v slabej zatazi to nema opodstatnenie.

centr na akej verzii FW ? "stable" 3.2.0 alebo nejaka beta ?

📡 Telekomunikace.cz