psichac díky za info. Někdy to možná vyzkouším taky, ale zatim jsou reálné provozy takové že tam stačí i MCS1-2 takže nebyl moc duvod si s tím hrát.

mne tam tiez netecie vela, max 100Mbit, lebo hEX s + eoip + bondig = 💩 a nemam cas vymenit to za nieco lepsie, resp. odlabovat do doma ze preco je tomu tak...
Ale vzhladom na vzdialenost som potreboval nejako riesit rozumne prepnutie na backup a toto riesenie mi postacuje.

Wave LR
Spicka 645mbit, firmware 3.2.0 pingy drzi dobre aj pod zatazou.

Viac mi to lieta na AF-60LR s wave firmwarom tiez 3.2.0.

airbilly 3.9ms je latence jen skrz ten spoj, nebo celá trasa od měření? Nemohu se zbavit dojmu že i 3ms jsou na můj vkus příliš.

dagus
      Cela trasa merana z cloudu uisp, zariadenie co mam rovno za hlavnym routrom ma ping 2.2 ms

Wave pro , traffic cca. 200mbit/s ,3.3km,rate 12mcs, fw 3.2,

AF60LR 3.5km, traffic cca. 300mbit/s,rate 9mcs,fw2.6.3

airbilly Neprezentoval bych zde výsledky průměrované latence z UISP, to moc vypovídající není.

AF60 XR - na ubnt store píšu 2,7gbit full duplex, v tes shope píšu šalamúnsky až 2,5gbit..., ale uisp (airlink) kalkulačka mi ukáže 1,3/1,3gbit, kde je pravda?

AF60XR mam nasadeny v rozhodne nie idealnych podmienkach (jedna strana ide cez drevene okenice - utlm podla vlhkosti zhruba 12 az 16 dB oproti normalu), signal je cca -57 dB za dobreho pocasia. Za dobreho pocasia priepusnost cca 1,6 Gbps dokopy up+down.
      Co je na jednej strane fajne a na druhej naprd, kedze prevadzka cez SFP+ port zacala po par tyzdnoch od nasadenia robit packetloss a nikto nevie co s tym (ani podpora - ci reklamovat hardware, alebo cakat na dalsi update firmware, alebo co).
      A ked sa to namiesto SFP+ pusti cez gigovy LAN port, tak je srdecne jedno, ze radio dokaze ist aj viac.

pixall No prave ten problemovy SFP+ port je najvacsia chyba ktora mne brani to nasadit a pise sa o tom mraky. S firmwarom sa zrovna do toho nehrnu.

pixall reklamovat hardware. delaji jsme nekolikrat, ted uz snad vsechny funguji.

jap Cize po reklamaci a asi vymene za novy kus vam to SFP+ funguje uz v poriadku? Ja som mal za to, ze je to proste nedoladene vo FW, taktiez uplne prve kusy sa vracali resp tiez reklamovali kvoli problemom, aj ich tu niekto postoval, zostavali im z toho prazdne paraboly.

• jap replied to this.

jap Aha, mě zlobí jedna strana spoje na 80m komínu (RX Errory na SFP+, jedu na metalice) a stále čekám na funkční FW. Takže nečekat a reklamovat?

• jap replied to this.

gemb presne, dala se pak vestavet af60lr zaric do paraboly z XR a fungovalo to docela pekne :-)

Do prdele tam. Ja mam spoj z eu store nevybaleny uz rok v sklade dufam ze ma vadne sfp a uz bude pp zaruke.

tulo Stejně ho ještě dva roky nevybalíš 🙂 a až na to dojde, metalika jim funguje naštěstí dobře.

2 hours ago
                Wave PTMP/PTP 3.3.0-RC

xrff potvrzuji, testujeme to už nějaký čas na alfe a je to ok

📡 Telekomunikace.cz