cmgn Přirozeným vývojem trhu
Myslíte si, že se dnes jedná o přirozený kapitalistický vývoj trhu? Já si to tedy vůbec nemyslím a důkazů o kolo nás je hromady.
Já katastrofu nevidím, ale vidím velký problém když vidím čísla v tabulkách, která jasně predikují kam jdeme.
Průměrné stáří vozového parku v ČR je alarmující. Podle dat Svazu dovozců automobilů (SDA) dosahuje letos už 16,41 let a auta neustále stárnou. Za posledních deset let se průměrné stáří registrovaných vozidel zvýšilo o 2,35 roku. Je však situace opravdu tak špatná?
https://zpravy.kurzy.cz/790404-stari-osobnich-aut-ktera-jsou-provozovana-dosahuje-13-79-let/
Bod 1) Prospali jsme 35 let inovací. Byl bych rád kdyby to bylo jiné. Jenže něco vymyslíme a hned celou rozjetou firmu prodáme do zahraničí. Viz FlowMon a další a další.
Bod 2) Digitalizovat ano, ale rozumně. Není to spása.
Bod 3) Já za 35 let podnikání jsem nezaznamenal, že by došlo ke zjednodušení administrativní agendy.
Ba naopak vidím stále větší a větší zátěž pro podnikatele až ho ten úřední šiml ušlape.
Bod 4) Souhlas
Bod 5) Hlavně zkvalitnit školství - základ společnosti. Opak je momentálně pravdou.
K ceně elektřiny použiji obrázek od Zdeňka. Myslím si, že je dost jasný kde se nacházíme.
![
Pokud je náš průmysl energeticky vysoce náročný tak asi problém zde bude.
Jen pro připomenutí cena plynu je až 5x dražší než v USA.
Uvidíme kam nám cena distribude poletí. Čim více kw tím více muziky (peněz)