Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)
- Upraveno
kozlicek Neumí to jet čistě na elektro, ale o tom jsi nic nepsal. Ale má to jisté výhody elektromobilu, krásnou akceleraci, rekuperaci, nižší spotřebu, bezproblémový start v zimě... Navíc v kombi máš i pěkně velký kufr a místo na klasickou rezervu. Jako rodinný vůz IMHO super. A zároveň to netrpí omezeními BEV vozidel. Baterka by měla mít životnost 10 let a nová nestojí ranec.
a) ideální jakekoli EV
b) ideální jakékoli EV snad krom citigo a podobně
c) nerozumím, potom vůbec nejezdit autem, ale letadlo nebo vlak, když jedu k moři autem tak chci stavět a chci se různě po cestě dívat, prostě ta cesta je součít dovolené a užít si jí
e) jak na co, ano výměna oleje + filtr a destiček, když odejde spojka je to horší, když odejde někde nějaké čidlo na motoru, také problém
f) to je problém potom životnosti každého auta
g) tak EV a nebo benzin, u nafty se může stát že nenastartuješ v tuhém mrazu, před 15 lety se mi to stalo v Praze pokud to bude sedan tak do brna za 3 hodiny 400km bez problému.
h) tak to bohužel jedině MPV nebo nějaký SUV bumbrlíček
Asi myslí bombu, v Polsku se udělá revize na dalších 10 let, teď už nemám lpg auto, ale po 10 letech se nádrž - bomba LPG musela vyměnit.
len aby nebol zakaz EV do niektorych garazi tiez
Duster nevím, měl jsem ho jako firemní. Ale jako v 5 lidech k moři? Podmínka nemačkat se? To bych nechtěl. A kufr? Měl jsem 4x4 nevím jestli tato verze má menší kufr ale přišlo mě to velikosti Fabie. S tím opět k moři neee
- Upraveno
honzam Je pravda že někde je vzadu víc místa a někde míň. Zrovna v tom Focusu co jsem zmiňoval je vzadu místa docela dost oproti mnoha jiným autům, a to jak co do šířky tak místo na nohy. Za mě to je pro @kozlicek podle těch parametrů co psal určitě worth it se na něj zajít do autosalonu podívat.
Ceny nejsou podle mě vůbec špatné na dnešní dobu. A jde si i za přijatelný peníz připlatit věci jako je couvací kamera atd., což se podle mě docela hodí. Ale i v základu je toho dost. Doporučil bych rozhodně kombi, velký kufr je fajn.
Infotaiment to má IMHO velmi slušný.
Měl jsem možnost si vyzkoušet na dovolené loňský kousek a velká spokojenost.
- Upraveno
Za mě aktuálně (3/2024) jedině Tesla. Až ji ostatní trochu doženou, to znamená budou mít velkoformátové lití hliníku (= lehčí auto + levnější výrobu / prodejní cenu), pořádné tepelné čerpadlo, pořádnou aplikaci, nebudou záruku vydírat povinnýma garančkama, tak má smysl se dívat jinam. Jen se obávám, že dřív to budou auta z Číny než EU. Samozřejmě se nebavíme o servisních autech. Tady si na pořádné EV pracanty ještě počkáme.
zdeneksvarc Má to jediný problém: cena. Do těch 650k co psal @kozlicek se s novou Teslou nemáš šanci vejít, cenou jsi na dvojnásobku.
jcltm Nemá to žádný problém, protože nereaguju na výzvu, která tady zazněla. Kdybych reagovat měl, tak řeknu naftový Multivan/Caravelle z druhé ruky (vím, vůz měl být nový). Plus radio vyměnit za levné noname RCD360 s CarPlay/Android Auto.
zdeneksvarc Tak to pak jo.