• Ostatní
  • Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)

Blackoutem za udržitelnost. Utrechtu došla elektřina, pro auta bude na příděl
13. února 2024

Asi tak nějak...
Informace o tom, že nizozemský Utrecht hodlá odpojit většinu z veřejně přístupných dobíjecích stanic je symptomem mnohem vážnější diagnózy. Chvalně proslulé zelené město Evropy se totiž honbou za udržitelností dostalo do úzkých. Kapacita místní sítě už nepostačuje ani na chod běžných institucí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/utrecht-nizozemsko-sit-kapacita-nabijecky-mobilita.A240203_185325_automoto_dohr

kamilj vážnější diagnózy? to je tak stejné jako když nějaký Franta podcenil kapacitu linek a také mají jeho zákazníci každou večerní špičku blackout internetu...

kamilj Podívej se na fakturu od elektřiny. Vidíš tam něco jako "Cena za příkon podle hodnoty hl. jističe před elektroměrem"? Hádej k čemu to slouží. Nevím, který jeliman má v Utrechtu na starost distribuční síť, ale bude zřejmě hodně slabý v matematice.

Navíc každé pořádné nabíječky umí load management. Takže chytře rozloží přidělený příkon z aktuální situace.

Znovu opakuju. Tohle není novinařina, ale účelové bláboly.

zdeneksvarc Ja to skorej chapem tak, ze nadrz je vzdy jedna, ale u ev je vela clankov a percentualne vyssia sanca na pruser. Predpokladam, ze ak by tam bolo par clankov, bolo by to cele inak.

o 10 dní později

Zdá se, že to bude ještě jinak.

„Krátký boom elektromobilů se blíží ke konci“ – Němci stále více odmítají nákup elektromobilů
    https://www.epochtimes.cz/2024/02/06/kratky-boom-elektromobilu-se-blizi-ke-konci-nemci-stale-vice-odmitaji-nakup-elektromobilu/

Mercedes obrátil. Spalovací motory ukončovat nehodlá
    https://www.epochtimes.cz/2024/02/23/mercedes-obratil-spalovaci-motory-ukoncovat-nehodla/

Já vím, zas to budou účelové bláboly...

okoun

Fico musí, nic mu nezbývá když ekonomiku táhne na Slovensku automobilový průmysl.

kamilj a u nás ne? 🙂

kamilj tohle tu bylo už mnohokráte, že někdo neco prohlásí co nebude a potom je vše jinak, asi jako když se tvrdilo že Putin nezutočí, to by přeci neudělal že 🙂

okoun

Ano, i my jsme velmi svázaní s automobilovým průmyslem. Stačí trochu a bude BIG problém. Dnes se hraje o hodně.
          Ostrava už netaví železnou rudu. Žiar nad Hronom už netaví bauxit, neleje hliník do forem, neválcuje, netáhne.

My se bavíme o Putinovi? Promiňte, ale se vší slušností, hezky vám ten mainstream toho Putina vypálil do neuronů.
          Myslím si, že se dá najít lepší příměr.

kamilj ano ale za ten BIG problém si můžeme jako ČR úplně plnohodnotně bohužel, svět se rychle mění a kdo zaostá tak má BIG problém.
            Nevím co je na mainstreamu špatného, nepatřím k vyznavačům placaté země a podobných hovadin, sorry jako....

okoun
              To jsem si oddechl, že nepatříte... A není to i tím, že náš mainstream nás udržuje v klidu, pro jeden názor? Možná nás chce mít tam kde jsme.

kamilj nevím já v tyhle konsiprační teorie nevěřím, jen vím že dneska strašně frčí v čemkoli se chovat tzv. protiporoudově a hlavně je to velký business

okoun přesně! Vždycky se najde nějaký kazatel, co si vymysli cokoliv, jen aby to bylo protiproudu a jen to jediné bylo správně….

Nechápu jen, že je tu tolik idiotů, co mu to žerou….
                  Alá sdílejte než to smazou 😂

Borci, borci, mezitím co se malicherně dohadujete o putinech a plochých nohách, s nulových povědomím o reálné geopolitice, tak svět si jede svoje 🍿

když už jsme u toho xiaomi tak co třeba tohle? 🙂

Když jsme u Xiaomi, tak hlavně ⬇️

Třista kilo váhy auta dolů. Efektivnější a levnější výroba. Z evropských automobilek není schopný zajet do Brescie na kafe nikdo. Ani Stellantis, který to má za rohem.

No. Je pravda, že Demolition man bývával skvělý sci-fi film. Dneska už to začíná být jen skvělý film.

Tak snad to nebude tak horký a splní se jen to dobrý. Opravdu nehodlám používat na záchodě tři mořský mušličky a nebudu mít sex jen přes helmu na hlavě 🤣

Ale elektromobilita je prostě cesta.

Buďte dobří 😁

Pánové, my pořád řešíme jestli jsou EV dobré nebo ne, jestli se prosadí nebo ne, jestli ....
                  Ale ve skutečnosti rozhodne jako vždy peněženka. Prostě lidi si koupí to co bude levnější na provoz.

Jak jsem psal někde výš, jsem od loňského léta majitelem ojetého Hyundai Kona Electric, a jsem celkem spokojený.
                  Auto jsem kupoval s nájezdem 30 000, teď mám nějakých 45 000 - baterie měly kapacitu 93% , která na diagnostice vyšla úplně stejná i teď ( zřejmě se to zlepšilo, softw. updatem ).
                  S kolegou jsme si schválně vyjeli data z palubních počítačů v období od 8/2023 do 1/2024.
                  Takže u mne cena už rozhodla - a příští auto budu chtít opět EV.

📡 Telekomunikace.cz