hapi jako Enyaq není rozhodně špatné auto, jen to prostě zabila cena, která není vůbec obhajitelná (nakrmení dealera), jediné co na Enyaqu mohu vypíchnout jako velké plus oproti Y je podvozek, což ale model Y má mít již brzy ve facilitu také již plně pohodlné svezení po českých dírách, jinak kufr(y) má samozřejmě větší v součtu Y.
U Tesly je to simply clever právě v tom, že tam je co nejméně hovadinek co se mohou v čase pokazit a ten kdo si dělá pravidelnou údržbu auta sám tak ocení jednoznačně Teslu, kde je vše krásně hned uklizeno a vyčištěno. Zatím jsem nenarazil na věc, která by mi vysloveně chyběla a řekl bych že je to fail. Když chybí kravinka tak je tu Temu no...
Jinak ještě, Tesla značky čte ale ne zatím v ČR a to jest hlavně dáno tím, že tu furt jezdí málo Tesel a nikdo logicky se nebude zabejvat nějakým českem což samozřejmě i podobně navigace na tebe mluví anglicky....
Ohledně kamer a Tesla vision (ano bál jsem se) ale to funguje myslím úplně v pohodě, neměl jsem s tím problém a kamery jsou fakt přesné, ale nic není 100% ani ta čidla to jsem také zkusil u Volva...
Phantom breaking jsem nezažil tak nevím, zjevně už ten problém odstranili, občas jsou chyby v rychlostech na mapě což může začít auto zpomalovat ale rozhodně to není žádný phantom breaking, že by to někdo za tebou do tebe narval.
Podstatné je to že Tesla má tyhle problémy možnost řešit prakticky ihned na rozdíl od koncernů, kde dnes znamená příští rok 🙁