gemb Zrovna UCG-Ultra je IMHO už velice povedená Unifi gateway i s kontrolerem, a obecně tahle nová generace už umí na co si vzpomeneš. Zkus to, cena je myslím velice pěkná.

AIRCOM
Já měl na test 361 a oproti MikroTiku cAP ac je to skvělé. Co jsem to testoval doma (jako nic extra, apčka kousek od sebe tak, aby koukaly "čelem" na mě) na zahradě, tak signálově tam na nějakých 80 metrů byl rozdíl zásadní (na 5ce).. oboje v legálu na max, Huawei chytal i od telefonu mnohem lepší signál. Dozadu to svítilo skoro stejně jako Tik, takže ani tam jsem nepřišel o užitečný signál.

AIRCOM No do číny za cenu Unifi bych fakt za sebe nešel...

Ale to je v pořádku. Nikomu to nenutím. Jen si myslím, že vyjadřovat se o Huawei v tomto kontextu jako o číně a hodit ho do jednoho pytle jako je třeba Tenda není úplně spravedlivé.

eKit vychází z HUAWEI ENTERPRISE řešení a není "osekaný" o žádné funkce, k tomu prodloužená záruka na 3 roky.

Myslím, že k dotazu "... nebo...?" to je naprosto relevantní alternativa.

Nabízíme i na odzkoušení a máme velmi dobrou zpětnou vazbu.

svestka K mnou zmíněnému Grandstreamu... má řízení přístupu i na Per-Client (ve zvoleném ssid)/Per-SSID, scheduller, mac, atd.. Pokud použiješ Per-Client (využívám pro hosty) nebo Per-SSID, vytvoříš k tomu profil s časovým oknem, Downloadem a uploadem. Stačí si lehce pročíst jejich web.

GS i Hua si zkusíme, díky za tipy

o 5 měsíců později

Mal som asi 4 roky tplink eap225-outdoor, nevedel som o tom, fungovalo bez chyby. Teraz som to upgradoval na eap650 s wifi 6. Do notebooku (x220) som si kupil wifi 6 kartu - intel ax210 a ide to 720Mbit/s. Spokojnosť 🙂.

rado3105 Já ti nevím, linkspeed mám s U6-Pro na NTB i na mobilu 2400 Mb/s...

jcltm na U6+ mam link 2000 daco a ide to 500 😃

gemb U6+ je v tomhle nějaké divné, osobně s tím nemám moc dobré zkušenosti. Na U6-Pro reálně protlačím na Speedtestu cca 2/3 linkspeed, dokud to tedy nelimituje 1GbE...

• gemb replied to this.

jcltm hlavne na U6+ ked dam 160MHz kanal tak kazdu hodinu DFS scan...co spolahlivo odpoji zariadenia tak na pol minuty....takze je to nepouzitelne, nespolahlive...jedine 80MHz a indoor

gemb Tohle U6-Pro nedělá. Jak jsem tu už před notnou dobou psal, za mě ta ve finále drobná úspora oproti U6-Pro nedává smysl, pokud to tedy není na velmi nenáročné použití typu jeden mobil + občas NTB někde do malého kanclu... Za mě je primární problém v tom že to má rádia od Mediateku. U6-Pro má Qualcomm a je to fakt znát.

rado3105 To furt nic neznamená. Těch 2400 Mbps linkspeed a reálně gigabit mi dá naprosto v klidu i můj záložní Dell Vostro 3550 s Intel AX200 kartou. Taky rok 2011. 720 Mb/s je na Wifi 6 divný linkspeed, pokud tedy nejsi někde daleko od AP ale hned u něj.

📡 Telekomunikace.cz