• Ostatní
  • Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)

🇨🇳 Reakcia Číny na Muskovu Teslu

Čínske elektrické superauto Jangwang U9 dosahuje zrýchlenie 100 km/h za 2 sekundy a je schopné preskakovať jamy za pohybu.

kamilj nevím jaký zelený svět, mě tyhle věci přijdou úplně přirozené a logické, sorry 🙂

• Upraveno

okoun úplně přirozené a logické

ANo, ano. Taky mně to příjde přirozené a logické maření energie z FVO a následně zvýšení ceny za kwh.

V Evropě se taky najdou zajímavé projekty.

Mimochodem, na australském webu je od včerejška nová TMY v angličtině, https://www.tesla.com/en_au/modely a VW se naučil dělat frunky, které nejsou rozměrově určené akorát pro batůžky stárnoucích gayů.

zdeneksvarc hele není to o tom že by VW neuměl dělat frunky ale je to o tom že nechtějí, to samé je celkové s EV, když VW chce tak udělá velmi slušné BEV ale zase nechtějí, každý ať si na to odpoví sám proč VW nechce když umí 🙂

kamilj Sorry, jako nechci se vás nějak dotknout, ale evidentně nechápete co se vám snažím sdělit. Mě nevadí OZE, mě vaděj starý fosilní žáby, co vytrvalým sezením na pramenu, a neustálým házením klacků pod nohy Smartgrid, dovedli energetiku v CZ přesně k oněm mařičům. Sorry, ale kdyby nebyla místní společnost zpitomělá od fosilních lobbystů, dávno by existoval Lex OZE III a s ním spojené BESS. Možná by byla i dynamická cena distribuce a žádnej mařič by se nikdy nevyplatil. Takhle máme uhlí, ten úžasnej systém HDO a možná přibudou mařiče, skvělý energetický mix, no ne?

P.S. Dost mi to připomíná Vikyho a Fičáčka z dolního a horního klobásova. Konečně ten jejich urputnej boj za levnej Russáckej plyn nese nějaký ovoce. Viky je poslední dobou nějak podezřele tichej, asi ho to plácnutí přes prstíky bolelo a Fičáček musí někde vytáhnout miliardy pro Křétu, a tak je viditelně zoufalej.

okoun Absolutně nepochybuju, že VW inženýring umí udělat pořádné tepelko a strčit ho za palubovku, aby udělal místo pro frunk. A kdyby ne, tak to umějí u Bosche nebo kdekoliv jinde. Ale to by musel VW dizajnu šéfovat někdo, kdo nebude blábolit pindy jako:

“The problem with the frunk is, or let’s say the challenge is, how you handle that,” Mindt told me.“You have to open the first door and then walk around and put something in the frunk. That’s a lot of effort. Why to do that? When you have a little backpack I’d rather put it on the rear seat. It’s easier.”

• Upraveno

zdeneksvarc No to je teda blábol... Evidentně v životě nejel s autem obsazeným aspoň čtyřmi osobami. Každé úložné místo navíc je parádní, navíc do frunku lze dát třeba věci co člověk vozí trvale a nebude se to muset válet v kufru.

• Upraveno

zdeneksvarc jojo, stejný odborníci jak na slovenským katastru...

• Upraveno

TTT se vás nějak dotknout

V pohodě. V pořádku. Výměna názorů - pohledů. Taky se nechci dotknout, jen jsem nevěděl, že pán je znalý energetiky, možnosti zdrojů, lidských zdrojů a schopnosti absorpce - zavedení do společnosti. Nebylo by od věci si dát schůzku s energetiky a popovídat si. Možná by jste i pochopil, že některé technologie se nedají zavést, že někdo to tak CHCE, protože ideologové a sociální inženýři to tak nalajnovali a Zelení v Německu všechny podvedli. Tak to opravdu nefunguje a fungovat nebude. Nyní vznikají paskvily, které vidíte před očima a k tomu velká neschopnost řízení se maskuje, protože Rusko.

Převlékat se do jiných kabátu už začali mocní, třeba z facebook Zuckerberg když si posypal popel před celým světem a vypnul cenzuru a 1 mild dolarů převedl k Trumpovi. 😂

• TTT replied to this.
              • Upraveno

kamilj hehe, už vás konečně zas poznávám... chvilku sem se bál, že se vám něco stalo a začal jste to vidět "úplně jinak". Děkuju, svět je zase v pořádku.

zdeneksvarc nevnímám to jako urážku, fakt mi chvíli přišlo, že si @kamilj buď dělá srandu, nebo se mu muselo něco stát, protože to co psal, absolutně neodpovídalo tomu, jak ho znám z předchozích diskuzí. Pokud to tak vyznělo, tak sorry, upravím.

• Upraveno

zdeneksvarc Pojďme se neurážet.

Zdeňku děkuji.
                Myslel jsem, že lidé, kteří používají moderní technologie budou i morálně navýší. Škoda...
                Já vidím svět jinak a vy vidíte svět jinak. Jenže obě strany budou ještě nějaký ten čas náš společný svět sdílet. Pojďme se domluvit, že se nebudeme urážet. Já respektuji vás, myšleno diskutující. Každým dnem okolo sebe vidíme co se děje když jeden druhého nerespektuje.
                Děkuji za pochopení.

• TTT replied to this.

kamilj tak začnětě u sebe, to bude váš největší posun v téhle diskuzi. Vaše "pán je znalý" nevypadá jako respekt, spíš jako způsob, jakým si myslíte, že názory ostatních dehonestujete.

• Upraveno

TTT
                  Já si jen tak tipnu proč tomu tak je. Auta co vlastní lidé jsou starší a starší. Proč je neobnovují a proč si nekoupí EV? Protože lidé nemají na obnovu svého vlastního autopark natož, aby si koupili auto na baterku. Na EV prostě většina lidí nemá peníze a mít nebude. To je realita.

Navíc počet lidí přibývá, kteří se propadají na své ekonomické dno.

V Česku mezi lety 2021 a 2023 přibylo 100 000 lidí s těžce rozvrácenou životní úrovní, plyne z dat Eurostatu
                  https://zpravy.kurzy.cz/795779-v-cesku-mezi-lety-2021-a-2023-pribylo-100-000-lidi-s-tezce-rozvracenou-zivotni-urovni-plyne-z-dat/

A na další to přijde.

Neratovická Spolana propustí většinu zaměstnanců a ukončí část výroby
                  Neratovická společnost Spolana ukončí v první polovině roku část výroby, kvůli čemuž propustí většinu zaměstnanců. Týkat se to bude zhruba 500 lidí, ve firmě jich zůstane kolem 150.
                  https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/spolana-propousteni-vyroba.A250113_125148_ekoakcie_ven

@TTT Jak chcete docílit, aby alespoň 20 % lidí jezdilo v naší zemi s EV? Jak?

• Upraveno

kamilj Přirozeným vývojem trhu, ceny komodit a součástek.. boha jeho, na co pořád ty katastrofické předpovědi....

Já bych to zkusil opačně
                    https://www.spcr.cz/pro-media/tiskove-zpravy/17081-ceska-ekonomika-2025-otazky-a-odpovedi

A shrnu to jednoduše
                    1) neprospat zase inovace - tak jak to chcete třeba vy
                    2) digitalizovat co to jde
                    3) zjednodušovat administrativní agendu - ano, tady se má EU a Evropa obecně co učit...
                    4) pokračovat v rozumné transformaci energetiky směrem ke stabilním zdrojům (jádro) doplněných o správný MIX OZE a BESS

Jo a až tu zase vytáhnete ty obří ceny energií, tak silová složka je níž než před válkou na Ukrajině a distribuce z části dohání to, na co tady všichni srali.... i 2/3 státní ČEZ....

Je fakt, že růst fixní části distribuce na VVN/VN je poměrně značný, nicméně, je taky z 85% vykompenzován nižší platbou za použití sítě. Jinými slovy, kupte si baterii, tu používejte na flexibilitu v síti, ušetříte, síti pomůžete a ještě na provozu baterie vyděláte... Ale chápu - jednodušší je říct - ZDRAŽUJEME. Než "dáváme příležitost k úspoře tomu, kdo chce". A pro pořádek - vycházím z cenových návrhů ERU. Ještě nejsou schválené.

Naštěstí, ani cena distribuce nemůže růst donekonečna..

📡 Telekomunikace.cz